1062
ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Κυανούς Σταυρός: Θυρεοειδεκτομές με τοπική αναισθησία


Η ολική θυρεοειδεκτομή είναι μια απαιτητική επέμβαση, η οποία διενεργείται συνήθως με γενική αναισθησία. Ωστόσο υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις ασθενών, για τις οποίες η χορήγηση γενικής αναισθησίας κρίνεται σχεδόν απαγορευτική. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ευθύνη και η τέλεση τέτοιων χειρουργικών επεμβάσεων πρέπει να αναλαμβάνεται από αυστηρά εξειδικευμένη χειρουργική ομάδα.

Η ομάδα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων της Κλινικής Κυανούς Σταυρός, η οποία αποτελείται από τους χειρουργούς κκ Θεοδόση Παπαβραμίδη, Ιωάννη Πλιάκο, Μωυσή Μωυσίδη και τον αναισθησιολόγο Γιώργο Κοτσοβόλη, έχει μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία πάνω στις ενδοκρινοπάθειες.

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε ολική θυρεοειδεκτομή για την αντιμετώπιση καρκίνου του θυρεοειδούς σε 41χρονη ασθενή με ιστορικό κυστικής ίνωσης, χωρίς την χορήγηση γενικής αναισθησίας. Η ασθενής, λόγω της κυστικής ίνωσης, παρουσίαζε  βαριά αποφρακτικού τύπου πνευμονοπάθεια και είχε χαρακτηριστεί ως ασθενής υψηλού κινδύνου. Εκτιμώντας την συνολική κατάσταση η ασθενής υποβλήθηκε σε επέμβαση υπό περιοχική αναισθησία (αμφοτερόπλευρο block) του επιπολής αυχενικού πλέγματος σε συνδυασμό με μέθη (ήπια καταστολή).

Η Euromedica Κυανούς Σταυρός Θεσσαλονίκης αποτελεί μία πρότυπη και ολοκληρωμένη μονάδα υγείας στη Θεσσαλονίκη με δυνατότητα παροχής μεγάλης γκάμας εξειδικευμένων χειρουργικών επεμβάσεων, παθολογικών υπηρεσιών και εξετάσεων. Η Κλινική σύντομα θα προσφέρει νέες, εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις και τμήματα, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η ανανέωση του ιατροτεχνολογικού της εξοπλισμού με προηγμένα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.