1062
ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Κλείστε το ραντεβού σας

Σε ποια διαγνωστικά κέντρα της Euromedica μπορείτε να κάνετε Τεστ Ανίχνευσης SARS-CoV-2


Με εργαλεία την αξιοπιστία, τον επαγγελματισμό, την ταχύτητα και τον απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο όμιλος Euromedica, συνεισφέρει με τις υπηρεσίες του στη «μάχη» κατά της Covid-19. Ο όμιλος, δίνει στο κοινό τη δυνατότητα διενέργειας όλων των τεστ ανίχνευσης του SARS-CoV-2 σε όλα του τα Διαγνωστικά Κέντρα ανά την Ελλάδα.

Εξαιρούνται προσωρινά τα παρακάτω διαγνωστικά της Θεσσαλονίκης:

  • Κέντρο Πόλης
  • Πύλη Αξιoύ

Ειδικότερα, τα Διαγνωστικά Κέντρα της Euromedica διενεργούν Μοριακό Έλεγχο Real Time-PCRΑνίχνευση Αντιγόνου Κορωνοϊού SARS-CoV-2 (Rapid), αλλά και Έλεγχο Ειδικών IgG Αντισωμάτων για την αξιολόγηση της ανταπόκρισης του οργανισμού μετά τον εμβολιασμό.

  • Μοριακός Έλεγχος Real Time-PCR: Το μοριακό τεστ έχει τη μεγαλύτερη ευαισθησία και ειδικότητα από όλα τα τεστ και είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος ανίχνευσης του ιού σε ασυμπτωματικούς φορείς. Στο μοριακό τεστ, που μπορεί να είναι κλασικό ή γρήγορο, το δείγμα λαμβάνεται από το ανώτερο αναπνευστικό. Το κλασικό μοριακό τεστ απαιτεί περισσότερο χρόνο για τη διενέργειά του και την εξαγωγή αποτελεσμάτων, συνήθως ένα 24ωρο, ενώ το γρήγορο μοριακό τεστ δίνει ταχύτερα αποτελέσματα, εντός λίγων ωρών.
  • Ανίχνευση Αντιγόνου Κορωνοϊού SARS-CoV-2 (Rapid): Το τεστ αντιγόνων, που ανιχνεύει συγκεκριμένα αντιγόνα του SARS-CoV-2, εφαρμόζεται κυρίως σε ασθενείς που έχουν εκδηλώσει συμπτώματα, οπότε και η ευαισθησία του αυξάνεται. Για τη διενέργειά του λαμβάνεται ρινοφαρυγγικό επίχρισμα, δείγμα δηλαδή από τη μύτη.
  • Έλεγχος Ειδικών IgG Αντισωμάτων: Το τεστ αντισωμάτων διερευνά την ανοσιακή απόκριση μετά από φυσική νόσηση ή εμβολιασμό. Μπορεί να αξιοποιηθεί ως συμπληρωματικός έλεγχος για ασθενείς που νόσησαν και έχουν ήδη στα χέρια τους ένα αρνητικό μοριακό τεστ ή σε περιπτώσεις εντοπισμού ασθενών που ασθένησαν χωρίς συμπτώματα. Για τη διενέργειά του απαιτείται αιμοληψία, αφού το δείγμα του είναι ορός αίματος.

Με την ένταξη και των τεστ ανίχνευσης του SARS-Cov-2 στο πλούσιο «χαρτοφυλάκιο» των διαγνωστικών της εξετάσεων, η Euromedica συμβάλλει από την πλευρά της στην ανάσχεση της διασποράς της Covid-19 και κατ’ επέκταση στην προστασία της δημόσιας Υγείας.

Με βάση την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι τιμές στα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Τεστ ανίχνευσης του SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου PCR: 47€
  • Τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (Rapid Test): 10€

Επικοινωνήστε σήμερα με το διαγνωστικό κέντρο που σας εξυπηρετεί, μέσω τηλεφώνου ή με email, για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας και για περισσότερες πληροφορίες.