1062
ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
euromedica Δωδεκανήσου

Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου: Εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις θυρεοειδούς


Δύο πολύ απαιτητικές χειρουργικές επεμβάσεις της ενδοκρινικής χειρουργικής πραγματοποιήθηκαν στην Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου, στα μέσα Ιουνίου. Η πρώτη επέμβαση αφορούσε 75χρονη ασθενή με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς, στην οποία διενεργήθηκε ολική θυρεοειδεκτομή, προληπτικός κεντρικός και πλάγιος λεμφαδενικός καθαρισμός τραχήλου. Η δεύτερη επέμβαση αφορούσε 80χρονη ασθενή που υποβλήθηκε για τέταρτη φορά σε χειρουργείο για καρκίνο του θυρεοειδή, με σκοπό την τελική αντιμετώπιση της νόσου.

Πρόκειται για επεμβάσεις που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών της κλινικής δια μέσου της διεπιστημονικής συνεργασίας με την κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός Θεσσαλονίκης. Τις επεμβάσεις, οι οποίες στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία, διενήργησε χειρουργική ομάδα που αποτελείτο από τους ιατρούς κκ. Παπαβραμίδη Θεοδόσιο, Πλιάκο Ιωάννη και Κοτσόβολη Γεώργιο. Η μετεγχειρητική πορεία των ασθενών ήταν άριστη και έλαβαν εξιτήριο την επόμενη ημέρα του χειρουργείου.

Η Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου δύναται πλέον να προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς του νησιού και της ευρύτερης περιοχής της Δωδεκανήσου, χωρίς να απαιτείται η παραπομπή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα μεγάλου αστικού κέντρου. Η Κλινική σύντομα θα προχωρήσει και σε νέες, εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις, αποδεικνύοντας την αναβάθμισή της στα ιατρικά δρώμενα της Ρόδου.