1062
ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης: 10 χρόνια στο πλευρό των ασθενών

Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης: 10 χρόνια στο πλευρό των ασθενών


Δέκα χρόνια συνεισφοράς στην προαγωγή της καλής υγείας και της ποιοτικής ζωής, με σεβασμό στους ασθενείς με οξείες ή χρόνιες παθήσεις, κλείνει φέτος η Euromedica -Αρωγή Θεσσαλονίκης. Η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, εξατομικευμένων προγραμμάτων Αποκατάστασης στην Ημερήσια και στην Κλειστή Νοσηλεία και η φροντίδα για τον άνθρωπο χωρίς διακρίσεις βρίσκονται όλα αυτά τα χρόνια στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του Κέντρου Αποκατάστασης Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το μοναδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με Διεθνή Διαπίστευση CARF, το οποίο ανήκει έτσι σε μια επίλεκτη παγκόσμια ομάδα Κέντρων που έχουν λάβει την πιστοποίηση αυτή στην κατηγορία: «Inpatient Rehabilitation ProgrammesHospital». Το Κέντρο Euromedica–Αρωγή στην Θεσσαλονίκη διαθέτει την απόλυτη εξειδίκευση στη Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση.

Το όραμα για καλύτερη υγεία

Πριν από 10 χρόνια η Euromedica-Αρωγή ξεκίνησε με όραμα και αποστολή να χαρίσει με εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης και αποθεραπείας καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής στους πάσχοντες με παθήσεις όπως τραυματισμοί, μυοσκελετικές παθήσεις, νευρολογικές παθήσεις, παθήσεις με οξύ και χρόνιο πόνο, επιπλοκές του καρκίνου, καρδιαγγειακές παθήσεις, αναπνευστικές παθήσεις, παχυσαρκία και μεταβολικά σύνδρομα.

Στο Κέντρο παρέχονται Προγράμματα Αποκατάστασης όπως η Ορθοπεδική- μυοσκελετική Αποκατάσταση, η Νευρολογική Αποκατάσταση, η Καρδιοαναπνευστική Αποκατάσταση, η Μετεγχειρητική Υποστήριξη και Αποθεραπεία και η Ανακουφιστική Φροντίδα. Οι δε θεραπευτικοί τομείς περιλαμβάνουν Φυσικοθεραπεία, την Υδροθεραπεία, την Εργοθεραπεία, την Λογοθεραπεία, την Ψυχολογική Υποστήριξη, τη Διατροφή, την Κοινωνική Υπηρεσία και την Ρομποτική Τεχνολογία Αποκατάστασης.

Η Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης θεωρείται πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, το οποίο αξιοποιεί την τεχνολογία αιχμής, όπως είναι η σύγχρονη συσκευή ρομποτικής για την αποκατάσταση της βάδισης  Lokomat Pro® και το ρομποτικό μηχάνημα για τρισδιάστατη επανεκπαίδευση κίνησης άνω άκρου Armeo®. Είναι μάλιστα το πρώτο πιστοποιημένο Κέντρο Αποκατάστασης στην Ελλάδα στη χρήση της κλίμακας FIM TM, η οποία αξιολογεί τη λειτουργική ανεξαρτησία ασθενών με αναπηρία, την πρόοδό τους και τα αποτελέσματα της θεραπείας αποκατάστασης.

Δίπλα στους ασθενείς

Εδώ και δέκα χρόνια η Euromedica- Αρωγή ξεπερνά τις στατιστικές και τα προγνωστικά, εμπνέοντας δύναμη και ελπίδα, θέτοντας όμως παράλληλα ρεαλιστικούς στόχους προόδου. Έχει καταφέρει μάλιστα να γίνει για τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και την ιατρική κοινότητα σημείο αναφοράς στη Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης συνεχίζει να αποτελεί το πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, επενδύοντας στο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αποκατάστασης, στην τεχνολογία αιχμής και στις σύγχρονες υποδομές, με έναν και μοναδικό στόχο: τα χαμόγελα των ασθενών όταν αντιλαμβάνονται πως πέτυχαν τον στόχο τους και επιστρέφουν λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους.

Κέντρο Αποκατάστασης Euromedica Αρωγή Θεσσαλονίκη
Κέντρο Αποκατάστασης Euromedica Αρωγή Θεσσαλονίκη

10 χρόνια λειτουργίας…

10 χρόνια δίπλα στον ασθενή…

10 χρόνια εξειδικευμένα προγράμματα Αποκατάστασης…