1062
ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Όμιλος Euromedica: Αιμοκάθαρση υψηλών προδιαγραφών από τις τέσσερις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού που διαθέτει


Θεραπείες αιμοκάθαρσης υψηλών προδιαγραφών και απόλυτης ασφάλειας προσφέρει ο όμιλος Euromedica στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) που διαθέτει ανά την Ελλάδα, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα,  Ρόδο και Κοζάνη. Βασισμένες στον σύγχρονο εξοπλισμό τους, αλλά και στο έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό τους προσωπικό οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού του ομίλου διέπονται από αίσθημα υψηλής ευθύνης και σεβασμού των ασθενών. Μάλιστα, έχουν προσαρμοστεί απόλυτα στις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες, εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα, ώστε να δημιουργείται ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου οι ασθενείς απερίσπαστοι θα κάνουν την αιμοκάθαρση τους.

Η διαδικασία της αιμοκάθαρσης υποστηρίζεται από αναλώσιμα κορυφαίας ποιότητας για βέλτιστη ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της θεραπείας, που κατασκευάζονται από υλικά φιλικά τόσο για τον ασθενή όσο και για το περιβάλλον. Ειδικότερα, γίνεται χρήση μιας σειράς υπερσύγχρονων φίλτρων αιμοκάθαρσης που κατασκευάζονται από την Baxter (Gambro), τα οποία πληρούν συγκεκριμένες απαιτήσεις για διάφορους τύπους θεραπειών και εξατομικευμένες ανάγκες των ασθενών.

Ο σύγχρονος εξοπλισμός των Μονάδων μέσω ειδικά σχεδιασμένων λειτουργιών μπορεί να παρέχει προσαρμοσμένες, κορυφαίας ποιότητας υπηρεσίες αιμοκάθαρσης (HD, on-line HDF), ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί βασικές παραμέτρους του ασθενούς (π.χ. ποσότητα αίματος, αρτηριακή / νεφρική πίεση, καρδιακούς παλμούς) και αποθηκεύει δεδομένα θεραπείας στην ατομική κάρτα θεραπείας του.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ποιότητα του νερού της εκάστοτε μονάδας, που προστατεύεται μέσω ενός σύγχρονου δικτύου αντίστροφης όσμωσης, σε συνδυασμό με τα ειδικά φίλτρα για τον καθαρισμό των συσκευών. Παράλληλα, πραγματοποιούνται συνεχείς και ενδελεχείς έλεγχοι του νερού και παρακολούθηση του συστήματος. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι το νερό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή διαλύματος είναι πάρα πολύ καθαρό.

Επίσης, η χρήση ειδικών (κιτρικών) λύσεων εγγυάται υψηλής ποιότητας, βιο-συμβατή αιμοκάθαρση, η οποία συμβάλλει στην ευεξία των ασθενών μετά τη συνεδρία αιμοκάθαρσης.

Με την αιμοκάθαρση, μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, απομακρύνονται όλα τα άχρηστα προϊόντα του οργανισμού, όπως η κρεατινίνη και η ουρία, όπως και κάθε περιττό υγρό από το αίμα σε περίπτωση βλάβης των νεφρών. Οι νεφροί είναι από τα πλέον σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος, καθώς λειτουργούν ως «φίλτρα», ρυθμίζουν την ισορροπία των μεταλλικών στοιχείων και του νερού και είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή σημαντικών ορμονών. Η βλάβη τους μπορεί να προκληθεί από μια σειρά παραγόντων, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η πέτρα, χρόνιες μολύνσεις των νεφρών, γενετικές ασθένειες, αλλά και από ορισμένα φάρμακα και τοξικές ουσίες.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο όμιλος Euromedica και δη η Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός διαθέτει μια υπερσύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, δυναμικότητας 30 κλινών, η οποία προσφέρει θεραπείες αιμοδιαδιήθησης και αιμοδιάλυσης τελευταίας τεχνολογίας. Απευθύνεται τόσο σε τακτικούς ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια όσο και σε έκτακτους ή φιλοξενούμενους, παρέχοντας σε όλους φροντίδα και νοσηλεία υψηλών προδιαγραφών. Μάλιστα, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης, η οποία λειτουργεί σε 3 βάρδιες, 6 ημέρες την εβδομάδα, παρέχει υπηρεσίες και σε ασθενείς πάσχοντες από ηπατίτιδα Β και C στις ειδικές κλίνες που διαθέτει.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στη Θεσσαλονίκη είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015 και πλαισιώνεται από πλειάδα ιατρικών ειδικοτήτων και συγκεκριμένα καρδιολόγους, χειρουργούς, παθολόγους, αγγειοχειρουργούς, ΩΡΛ, πνευμονολόγους και ρευματολόγους.

Καθημερινά  προσφέρεται στους αιμοκαθαιρόμενους ελαφρύ γεύμα, αλλά και διάφορα ροφήματα, ενώ υπάρχουν τηλεοράσεις, free wi-fi και χώρος αναμονής για ασθενείς και συνοδούς.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Euromedica Κυανούς Σταυρός συνεργάζεται με τον ΕΟΠΥΥ και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία για τις θεραπείες αιμοδιαδιήθησης και αιμοδιάλυσης.

Ρόδος

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ομίλου της Euromedica στη Ρόδο διαθέτει 15 κλίνες, σύγχρονες εγκαταστάσεις για θεραπείες αιμοκάθαρσης και έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με στόχο οι ασθενείς υπό αιμοκάθαρση που ταξιδεύουν στη Ρόδο να αισθάνονται ασφαλείς κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί, όπως ακριβώς και οι ασθενείς κάτοικοι της Ρόδου.

Η επιστημονική ομάδα των ιατρών νεφρολόγων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού αναλαμβάνει τη θεραπεία των ασθενών με τη μέγιστη δυνατή φροντίδα, ενώ το ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο δίπλα τους. Η Μονάδα διαθέτει επίσης ειδική ξεχωριστή αίθουσα για ασθενείς με Ηπατίτιδα Β/C και HIV.

Αθήνα

Οι νεφροπαθείς που βρίσκονται στην Αθήνα μπορούν να απευθύνονται στη Γενική Κλινική Euromedica Αθήναιον, που βρίσκεται στην περιοχή του Βύρωνα και εντάχθηκε στις τάξεις του ομίλου της Euromedica το 1997. Η Γενική Κλινική Euromedica Αθήναιον, που στεγάζεται σε ένα πενταόροφο κτίριο, διαθέτει δύο Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (Α’ και Β’), με σύγχρονο εξοπλισμό και έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, συνδυασμός που συμβάλλει τα μέγιστα στο υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι κλίνες των δύο Μονάδων ανέρχονται σε 24, 14 στην πρώτη και 10 στη δεύτερη. Στην παρούσα φάση σε λειτουργία βρίσκεται μόνο η ΜΤΝ Α’, στην οποία χρησιμοποιούνται 12 μηχανήματα GAMBRO και 8 μηχανήματα BELCO. Για όλα τα μηχανήματα ακολουθείται αυστηρό πρόγραμμα καθαριότητας και απολύμανσης, όπως ορίζεται από τις κατευθυντήριες οδηγίες των λοιμώξεων. Οι τύποι των διαθέσιμων θεραπειών είναιη αιμοκάθαρση καιη αιμοδιαδιήθηση on line, για την οποία μάλιστα απαιτείται υπερκαθαρό νερό από αντίστροφη ώσμωση, το οποίο ελέγχεται τακτικά από την αρμόδια εταιρεία, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα της Νεφρολογικής Εταιρείας.

Στη λειτουργούσα Μονάδα, που είναι πρόσφατα ανακαινισμένη, υπάρχουν διαθέσιμες τηλεοράσεις, καθώς και σύνδεση Wifi, ενώ στους ασθενείς προσφέρεται ένα ελαφρύ σνακ, παρασκευασμένο από φρέσκα υλικά από το Τμήμα της Κουζίνας της κλινικής.

Η Γενική Κλινική ΑΘΗΝΑΙΟΝ διαθέτει συνολικά 83 κλίνες νοσηλείας, γραμμικό επιταχυντή και εξωτερικά ιατρεία. Όπως και για το σύνολο των υπηρεσιών της, υπάρχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ που καλύπτει εξ ολοκλήρου τις δαπάνες των νεφροπαθών.

Κοζάνη

Στην Κοζάνη ο όμιλος διαθέτει τη Γενική Κλινική Euromedica Ζωοδόχος Πηγή, τη μοναδική Γενική Κλινική στη Δυτική Μακεδονία, η οποία εξυπηρετεί περίπου 3.500 ασθενείς το χρόνο.

Η κλινική διαθέτει 15 Κλίνες Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, 80 Κλίνες Νοσηλείας, 2 Αίθουσες Γενικής Χειρουργικής, 2 Μαιευτικά Χειρουργεία και Εξωτερικά Ιατρεία. Είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και δη υψηλών προδιαγραφών θεραπείες αιμοκάθαρσης (αιμοδιαδιήθηση και αιμοδιάλυση), ενώ δίνεται και η δυνατότητα αιμοκάθαρσης ασθενών με ηπατίτιδα. Στον χώρο της μονάδας υπάρχουν τηλεοράσεις και προσφέρονται ακουστικά για προσωπική χρήση σε κάθε ασθενή.

Η Κλινική συνεργάζεται με όλες τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τον ΕΟΠΥΥ.