1062
ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ
ΟΔΟΝΤΩΝ –
ΚΕΦΑΛΟΜΕΤΡΙΚΗ

H Ψηφιακή Πανοραμική Ακτινογραφία αποτελεί την πιο χρήσιμη εξέταση στην οδοντιατρική πράξη. Πρόκειται για ακτινογραφία που απεικονίζει όλα τα δόντια και τα οστά των γνάθων, τα ιγμόρεια, τη ρινική κοιλότητα και τους τραχηλικούς ιστούς, με εξαιρετική ευκρίνεια. Χρησιμοποιείται για την γνωμάτευση οδοντικών προβλημάτων δίνοντας τη δυνατότητα στον ιατρό να έχει σε μία εικόνα πλήρη έλεγχο των οδόντων ώστε να αξιολογηθούν τα τυχόν προβλήματα και να οριστεί η ανάλογη θεραπεία. Παράλληλα, απεικονίζονται παλαιότερα θέματα των οδόντων που αντιμετωπίστηκαν, όπως απονευρώσεις και σφραγίσματα.

Κεφαλομετρική Ψηφιακή Ακτινογραφία είναι η ψηφιακή ακτινογραφία που απεικονίζει σε ειδική πλάγια θέση το κεφάλι, ώστε να εκτιμηθούν οι αποστάσεις, η δομή και η θέση των οστών και των μαλακών μορίων του κρανίου.

Η εξέταση γίνεται σε όρθια θέση, οι εξεταζόμενοι δαγκώνουν για μερικά δευτερόλεπτα ένα πλαστικό εξάρτημα και το μηχάνημα (βραχίονας – λυχνία) κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από το κεφάλι τους. Η διάρκεια της εξέτασης είναι λίγα δευτερόλεπτα, ενώ ο εξεταζόμενος πρέπει να παραμείνει σταθερός στη θέση που θα υποδειχθεί από τον τεχνολόγο. Με τον ειδικό εξοπλισμό που διαθέτει η Euromedica, γίνεται χρήση της τεχνολογίας “one shot” ώστε αφενός να πραγματοποιηθεί η εξέταση σε ελάχιστο χρόνο, αφετέρου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα επανάληψης της εξέτασης.