1062
ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ
ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ

Η μαγνητική τομογραφία (MRI – Magnetic Resonance Imaging) είναι μια προηγμένη, μη επεμβατική και ανώδυνη μέθοδος απεικόνισης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή λεπτομερών εικόνων των οργάνων του σώματος. Οι περιοχές του σώματος που μπορούν να εξεταστούν με μια Μαγνητική Τομογραφία περιλαμβάνουν το κεφάλι, τον θώρακα, την κοιλιά, τα ζωτικής σημασίας όργανα, τις αρθρώσεις, τη σπονδυλική στήλη και τα άνω και κάτω άκρα.

Οι Μαγνητικοί Τομογράφοι δε χρησιμοποιούν ακτίνες Χ, αλλά ισχυρό Μαγνήτη και Ραδιοσυχνότητα. Ο όμιλος Euromedica διαθέτει τομογράφους τελευταίας τεχνολογίας για την καλύτερη απεικόνιση, προσφέροντας προηγμένες υπηρεσίες.

Μαγνητικοί τομογράφοι Θεσσαλονίκης

Στη Euromedica Δυτικής Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2018, έχει εγκατασταθεί σύγχρονος Ανοιχτός Μαγνητικός Τομογράφος, που εξυπηρετεί ανθρώπους με προβλήματα κλειστοφοβίας, υπέρβαρους, αλλά και παιδιά. Επίσης το εν λόγω διαγνωστικό κέντρο διαθέτει και κλειστό μαγνητικό τομογράφο.

Το διαγνωστικό κέντρο Euromedica Αλεξάνδρειο, ένα πολυδύναμο και υπερσύγχρονο κέντρο που δίνει μεγάλη έμφαση στις νέες τεχνολογίες, φιλοξενεί τον Μαγνητικό Τομογράφο 1,5T SIGNA EXPLORER G3 Lift της GE Healthcare.

Στην Θεσσαλονίκη σύγχρονους μαγνητικούς τομογράφους διαθέτουν επίσης το πολυδύναμο κέντρο της Euromedica Πύλη Αξιού και το διαγνωστικό κέντρο Euromedica Τούμπας (Αριστοτέλειο).

Μαγνητικοί τομογράφοι Αττικής

Στο διαγνωστικό κέντρο Εγκέφαλος Χαλανδρίου λειτουργεί ο μοναδικός στην Ελλάδα 3.0Τ SIGNAPremier AIR™ της GE Healthcare με χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν τον υπέρβαρο ασθενή ή τον εξεταζόμενο που αισθάνεται κλειστοφοβία.

Ο εν λόγω μαγνητικός τομογράφος ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίες της GE Healthcare, εγκαθίσταται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέροντας τη δυνατότητα εκτέλεσης ιδιαίτερα εξειδικευμένων εξετάσεων διαγνωστικού και ερευνητικού επιπέδου. Στο εν λόγω κέντρο είναι επίσης εγκατεστημένος ο υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος της GE Healthcare 1.5Τ SIGNAHD28.

Ο Εγκέφαλος Χαλανδρίου αποτελεί τη ναυαρχίδα των διαγνωστικών κέντρων του ομίλου, παρέχοντας όλο το εύρος των διαγνωστικών μεθόδων απεικόνισης και όχι μόνο, με συνεργασίες υψηλού επιστημονικού επιπέδου.

Το πολυδύναμο κέντρο Euromedica Περιστερίου είναι εξοπλισμένο με τον Μαγνητικό Τομογράφο 1,5Τ της GE Healthcare με δυνατότητα πραγματοποίησης μαγνητικής αγγειογραφίας, πολυπαραμετρικής προστάτη, μαστογραφίας και πυελογραφίας.

Στην Αττική σύγχρονους μαγνητικούς τομογράφους διαθέτουν επίσης το διαγνωστικό κέντρο Euromedica Γαλατσίου και το διαγνωστικό κέντρο Ιπποκράτης Νίκαιας, ενώ στη Νίκαια λειτουργεί και ανοιχτός μαγνήτης στο κέντρου του Ιπποκράτη

Λάρισα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Πιερία

Η Euromedica Μαγνητική Λάρισας παρέχει κορυφαίες υπηρεσίες απεικονιστικών διαγνωστικών εξετάσεων με εξειδίκευση στις μαγνητικές απεικονίσεις. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι πρόσφατα ανανεωμένος, εξασφαλίζοντας την αξιοπιστία των εξετάσεων και την ακρίβεια των αποτελεσμάτων.

Σύγχρονο μαγνητικό τομογράφο διαθέτει και το διαγνωστικό κέντρο Euromedica Λάρισας.

Στην Κρήτη, το διαγνωστικό κέντρο Euromedica Εγκέφαλος Ρεθύμνου φιλοξενεί από το 2008 εργαστήριο Μαγνητικής Τομογραφίας, πλέον των υπολοίπων εργαστηρίων που ήδη λειτουργούσε, ενώ σύγχρονο μαγνητικό τομογράφο διαθέτει και το πολυϊατρείο Euromedica Παγκρήτια Υγεία στο Ηράκλειο.

Τέλος, εξοπλισμένο με σύγχρονο μαγνητικό τομογράφο είναι και το διαγνωστικό κέντρο Euromedica Πιερίας.