1062
ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Τη Νέα Εποχή της Euromedica σηματοδοτούν τα εγκαίνια του Εγκεφάλου Χαλανδρίου


Μετά από ολική ανακαίνιση του κτιρίου και την εγκατάσταση καινούργιου, σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του διαγνωστικού κέντρου “Εγκέφαλος Χαλανδρίου” του Ομίλου Euromedica, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου, της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ κας Θεανώ Καρποδίνη, της ηγεσίας του Ομίλου, διοικητικών στελεχών, ιατρών και συνεργατών.

Το κέντρο, το οποίο έχει ενταχθεί στο παγκόσμιο δίκτυο των Κέντρων Αναφοράς Τεχνολογίας Απεικόνισης της GE Healthcare, προσφέρει ολοκληρωμένες και πρωτοποριακές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, που αντανακλά τη νέα εταιρική ταυτότητα του ομίλου Euromedica.

Το διαγνωστικό Euromedica Εγκέφαλος Χαλανδρίου αξιοποιεί τεχνολογίες βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη μέσω των προηγμένων μηχανημάτων που διαθέτει, όπως ο Μαγνητικός Τομογράφος 3.0Τ SIGNAPremier AIR™, που έχει εγκατασταθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, καθώς και το πρώτο σύστημα αξονικής τομογραφίας Revolution APEX 512 τομών. Στελεχωμένο με εξειδικευμένους και διακεκριμένους ιατρούς, έμπειρο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το κέντρο προσφέρει υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση σε όλα τα επίπεδα, από τον προγραμματισμό των ραντεβού , την ποιότητα των εξετάσεων μέχρι και την παραλαβή των αποτελεσμάτων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Euromedica κ. Τάκης Δουμάνογλου δήλωσε:

«Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα από τα μεγαλύτερα και τεχνολογικά αρτιότερα διαγνωστικά κέντρα στην Ελλάδα, το οποίο σηματοδοτεί τη νέα εποχή του Ομίλου Euromedica. Μέσα από ένα επενδυτικό πρόγραμμα 50 εκατ. ευρώ, νέα διαγνωστικά κέντρα ανοίγουν και όλα τα παλαιά, όπως και οι κλινικές του Ομίλου ανακαινίζονται και εξοπλίζονται με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα. Ο «Εγκέφαλος», το κέντρο που είχε γράψει ιστορία σε προηγούμενες δεκαετίες, λειτουργεί τους τελευταίους μήνες, ολικά ανανεωμένος, ως Center of Excellence, ενταγμένος στο παγκόσμιο δίκτυο αναφοράς της GE Healthcare.

Αποτελεί τη ναυαρχίδα των διαγνωστικών κέντρων του Ομίλου, τα οποία έχουν παρουσία από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και συνδράμοντας το κοινωνικό σύνολο, στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται. Οι κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα της Euromedica στελεχώνονται από έμπειρο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό με στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών. Είναι μία σημαντική στιγμή για όλο τον όμιλο, καθώς τα εγκαίνια του Εγκέφαλου συστήνουν εκ νέου τον όμιλο Euromedica στο κοινό».

Στο ίδιο πλαίσιο η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Ομίλου, κα Χριστίνα Καψαλάκη, επισήμανε ότι «Ο Εγκέφαλος Χαλανδρίου ήταν το πρώτο διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα που εγκατέστησε Αξονικό Τομογράφο, το όνομά του συνδέθηκε με την πρωτοπορία και σήμερα συστήνεται και πάλι στο κοινό ως, ίσως, το πιο  προηγμένο διαγνωστικό κέντρο της χώρας. Το σχέδιο εξ’ αρχής ήταν να βάλουμε τον “Εγκέφαλο” για τα καλά στον χάρτη των διαγνωστικών. Και η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις την μεταμόρφωση του κτιρίου αλλά ταυτόχρονα να ξέρεις ότι ο εξοπλισμός που διαθέτει είναι επίσης μοναδικός.

Η συνεργασία μας με την GE οδήγησε σε ένα άρτιο αποτέλεσμα και είμαστε υπερήφανοι που διαθέτουμε μηχανήματα που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.. Είναι χαρά μας που μπορούμε να προσφέρουμε τόσο υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες. Μαζί με τα υπόλοιπα κέντρα της Αττικής μπορούμε να δηλώσουμε ισχυρό παρών στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Εκτός από τον Εγκέφαλο Χαλανδρίου, στην Αττική ο Όμιλος Euromedica λειτουργεί έξι επιπλέον κέντρα, σε Γαλάτσι, Κηφισιά, Αγία Παρασκευή, Περιστέρι, Νίκαια και Κερατσίνι, ενώ σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν δύο ακόμα σε Ελληνικό και Παλαιό Φάληρο.

Σχετικά με τον όμιλο Euromedica

Η Euromedica αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα. Διαθέτει 7 κλινικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο και Κοζάνη, 23 διαγνωστικά κέντρα, ένα Κέντρο Αποκατάστασης, Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, 4 Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και ένα κέντρο Κοσμητικής Δερματολογίας. Οι υπηρεσίες του ομίλου εκτείνονται σε e-services μέσω της εταιρείας Euromednet καθώς και σε προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού μέσω της Mediss.