Ετοιμάζομαι για τοκετό

Μήνυμα σφάλματος

 • Strict warning: Only variables should be passed by reference στην wblocks_social() (γραμμή 152 του /var/www/www.euromedica.gr/sites/all/modules/wedia/wblocks/wblocks.module).
 • Strict warning: Only variables should be passed by reference στην wmisc_main_menu() (γραμμή 71 του /var/www/www.euromedica.gr/sites/all/modules/wedia/wmisc/wmisc.module).
 • Strict warning: Only variables should be passed by reference στην wmisc_main_menu_footer() (γραμμή 77 του /var/www/www.euromedica.gr/sites/all/modules/wedia/wmisc/wmisc.module).

Τι θα χρειαστώ μαζί μου;

 • Νυχτικό
 • Εσώρουχα (προαιρετικά μίας χρήσεως)
 • Στηθόδεσμο και επιθέματα θηλασμού
 • Τα προσωπικά είδη υγιεινής (π.χ. οδοντόβουρτσα, αφρόλουτρο κλπ)
 • Ρούχα για την αναχώρηση από το μαιευτήριο
 • Ρούχα για το μωρό
 • Κούνια μεταφοράς για το μωρό σας.
   

Ποιος μπορεί να με συνοδεύσει;
Η μέλλουσα μητέρα μπορεί να συνοδεύεται στην αίθουσα ωδίνων - τοκετού από έναν συνοδό (ο σύζυγος ή άλλο πρόσωπο εμπιστοσύνης). Ο συνοδός υποχρεούται να φορέσει την κατάλληλη ενδυμασία που θα προμηθευτεί από την κλινική και να συμμορφωθεί με τους ισχύοντες κανονισμούς της μονάδας αλλά και τις υποδείξεις του θεράποντος ιατρού.

Πώς θα δηλώσω το παιδί μου;
Η δήλωση της γέννησης του παιδιού σας είναι υποχρεωτική για την καταχώρηση της γέννησης στο Ληξιαρχείο. Η δήλωση γεννήσεως συμπληρώνεται υποχρεωτικά με την παρουσία ενός εκ των δύο γονέων.

Δικαιολογητικά:

 1. Τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας των γονέων.
 2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το Δήμο ή την Κοινότητα όπου έχετε ανοίξει Οικογενειακή Μερίδα. Εάν υπάρχει ενδεικτική εγγραφή του ενός εκ των δύο συζύγων, χρειάζεται πιστοποιητικό και από τους δύο Δήμους.
 3. Πράξη Προσδιορισμού Επωνύμου Τέκνου. (Ισχύει για γάμους που πραγματοποιήθηκαν μετά το 1983).

  ! Προσοχή: Πρέπει να προσκομίσετε τα πρωτότυπα έγγραφα.

Για να εκδοθεί η Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως θα πρέπει να παραδώσετε τα παραπάνω δικαιολογητικά και τη δήλωση γεννήσεως που θα παραλάβετε από την μαιευτική κλινική στο Ληξιαρχείο, εντός 10 ημερολογιακών ημερών.

Σε περίπτωση ασφάλισης του νεογνού μέσω ΕΟΠΥΥ, απαιτείται ο αριθμός ΑΜΚΑ και το Βιβλιάριο Ασθενείας του νεογνού.

Πότε μπορώ να πάρω εξιτήριο;
Συνήθως ο χρόνος παραμονής σε Φυσιολογικό Τοκετό είναι τρεις (3) ημέρες ενώ στην περίπτωση Καισαρικής Τομής είναι τέσσερις (4) ημέρες. Περαιτέρω ενημέρωση θα λάβετε από τον θεράποντα ιατρό σας.

Παρακαλώ διαβάστε τον Συνοπτικό Οδηγό για την Ψηφιακή Δήλωση Γέννησης