Νέα επιτυχία του τμήματος Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής της ΓΕΝΕΣΙΣ!

Μία από τις σπάνιες και πολύ δύσκολες επεμβάσεις, λαπαροσκοπική ηπατεκτομή, έφερε εις πέρας ο Dr. Χριστόφορος Ευθυμιάδης, υπεύθυνος του Τμήματος Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, μέλος του μεγαλύτερου Ομίλου Υγείας στην Ελλάδα, της Euromedica. Πρόκειται για άνδρα 58 ετών, με μετάσταση στο ήπαρ από το παχύ έντερο, με απόλυτη ένδειξη για μερική ηπατεκτομή. Η επέμβαση έγινε με τον νέο Λαπαροσκοπικό Πύργο 3D, διήρκησε μόλις μίαμιση ώρα και ο ασθενής πήρε εξιτήριο την αμέσως επόμενη ημέρα, χωρίς να χρειαστεί μετάγγιση αίματος.

Με τις νέες αυτές μεθόδους, γίνονται πλέον βαρείες χειρουργικές επεμβάσεις με την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση. Έτσι δεν αποτελεί αντένδειξη το γεγονός ότι έχει υποβληθεί ο ασθενής προ ετών σε μεγάλο χειρουργείο κοιλίας (πρωτοπαθής καρκίνος στο έντερο).

Η πρώτη λαπαροσκοπική ηπατεκτομή στην Ελλάδα έγινε προ δεκαετίας από τον Dr. Χριστόφορο Ευθυμιάδη σε άλλο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα, ο οποίος έπειτα από δεκάδες τέτοιες επεμβάσεις, έχει μεταφέρει την τεχνογνωσία του στο τμήμα Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στην Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ, αναλαμβάνοντας την υπευθυνότητά του, αναβαθμίζοντας την Χειρουργική Κλινική.