900 κάρτες υγείας στους εθελοντές του Δήμου Θεσσαλονίκης από την EUROMEDICA

Ο εθελοντισμός, η αυθόρμητη και ανιδιοτελής έκφραση προσφοράς και αλληλεγγύης αποτελεί κινητήρια δύναμη για την κοινωνική πρόοδο. Καθημερινά, χιλιάδες συμπολίτες μας συμμετέχουν σε συλλογικές ή και μεμονωμένες προσπάθειες, αφιερώνουν χρόνο, εργάζονται, προσφέρουν, μοιράζονται χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα.

Ειδικά σήμερα, που η οικονομική κρίση έχει αυξήσει δραματικά τις κοινωνικές ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα στερεί σημαντικούς πόρους από την Πολιτεία, ο ρόλος του εθελοντισμού γίνεται εξαιρετικά σημαντικός για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Η EUROMEDICA, διατηρώντας στην «καρδιά» της φιλοσοφίας της την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης, ενθαρρύνει με κάθε τρόπο και μέσω τη διάδοση της κουλτούρας του εθελοντισμού.  

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου 2016), και ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του σημαντικού έργου που πραγματοποιεί το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου, η EUROMEDICA προσέφερε δωρεάν 900 κάρτες ιατρικών παροχών στον Δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τις μοιράσει στους μικρούς, καθημερινούς ήρωες, στους εθελοντές του.