Διαγνωστικά Κέντρα της EUROMEDICA με απινιδωτές… εν δράσει.

Έτοιμα να παρέχουν άμεσα αποτελεσματική βοήθεια σε περιστατικά καρδιακής ανακοπής είναι πλέον τρία διαγνωστικά Κέντρα της EUROMEDICA στις πόλεις της Πτολεμαΐδας και των Γρεβενών, ύστερα από την παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης τόσο από τους γιατρούς, όσο και από το παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό τους.

Πρόκειται για πολύτιμη επιμόρφωση η οποία πραγματικά σώζει ζωές και εξαλείφει το φαινόμενο, τα διαγνωστικά Κέντρα να προβαίνουν μεν σε ασφαλείς και αξιόπιστες ιατρικές εξετάσεις, αλλά να αδυνατούν να προσφέρουν άμεση πρώτη βοήθεια σε έκτακτα καρδιακά περιστατικά.

Τα σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, πραγματοποιήθηκαν με χρήση απινιδωτή στην Πτολεμαΐδα, σε συνεργασία με την εθελοντική διασωστική ομάδα Πτολεμαΐδας. Το σύνολο του προσωπικού των Κέντρων έλαβε την πιστοποίηση BLS ( basic life support) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης ERC, που είναι και ο επίσημος ευρωπαϊκός φορέας.

Δεδομένου ότι,  εάν το πρόβλημα της καρδιακής ανακοπής αντιμετωπισθεί στα πρώτα λεπτά μετά την εκδήλωσή του, ο ασθενής έχει πάνω από 80% πιθανότητες να σωθεί, η ύπαρξη απινιδωτών στα διαγνωστικά Κέντρα προβάλλει περισσότερο από επιτακτική. Για το λόγο αυτόν και τα τρία διαγνωστικά Κέντρα, το ΥΓΕΙΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΑΕ και το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ,  στην πόλη της Πτολεμαΐδας καθώς  και  το ΥΓΕΙΑ EUROMEDICA ΓΡΕΒΕΝΩΝ,  στην πόλη των Γρεβενών, διαθέτουν πλέον τόσο απινιδωτές, όσο και προσωπικό, που μπορεί να τους χειριστεί σωτήρια για τους παθόντες.